Hanna Skye

Veckomål

Kategori: Motivation

Något jag börjat med på senaste tiden är veckomål. 
Varje söndag planerar jag mig träning och skriver in olika "kriterier" som ska uppfyllas under veckan. 
Den här veckan är jag ute hos mamma på landet och kommer ha begränsad tillgång till gym, så därför passar det bra med konditionsinriktad träning. Man kan ju alltid snöra på sig löparskorna och dra ut och löpa. 
 
Jag har valt att köra någon form av konditionsträning varje dag. 
Sedan ska jag hålla mig till kriterier så som att:
  • Undvika gluten
  • Undvika laktos så gott det går 
  • Stretcha varje dag (är stel som en pinne just nu haha..) 
  • Äta omkring 1500 kalorier per dag

Kriterierna väljer jag samtidigt som jag planerar veckans träning, men att undvika gluten och laktos är kriterier som hänger med varje vecka - helt enkelt för att jag mår så mycket bättre utan dessa ämnen. 
Stretchingen har jag lagt in denna vecka just för att jag märkt att min vighet är som bortblåst. Märks verkligen inte att jag tränat gymnastik när jag var yngre haha. 
Just 1500 kalorier har jag fått fram genom att räkna på det jag äter under en dag när jag äter mig mätt. 
Idag ligger jag på ett intag av omkring 1100 kalorier och ändå har jag tränat styrketräning och intervaller. 
Trots att det känns lite i teorin så känns det bra i kroppen, känner jag att jag måste höja kaloriintaget så gör jag det. Men jag gör det inte i form av en kanelbulle eller en pizza. 
 
Sedan är jag verkligen en sådan människa som måste ha någon slags belöning att se fram emot. 
Förra veckan hade jag som mål att köra 3 styrkepass och 2 konditionspass och efter det skulle jag få äta en cookie dough. 
Jisses vad jag längtade efter den där glassen, och det fick mig att göra varenda träningspass! 
Just nu vet jag inte vad jag ska välja för lördagstreat, det är mycket möjligt att det blir ännu en cookie dough. 
Men så länge jag vet att på lördag så får jag äta något gott, unna mig en massage eller något nytt träningsplagg. 
Körde dock på stort helgen som var; hotellfrukost, cookie dough och ett par nya träningstights! 
Men hur ofta bor man på hotell liksom, och det är sällan jag hittar ett par träningstights jag tycker om. 
Sedan kunde jag ju inte skippa min cookie dough när jag längtat efter den hela veckan haha! 
//Så länge kroppen mår bra!//
 

I skålen

Kategori: Recept

Vilket underbart härligt väder! ☀️
Solen har strålat här hemma sedan tidigt i morse och killarna, som är vana med värme från Eritrea, tog en siesta vid lunchtid efter ett dopp nere vid sjön. 
 
Vi började dagen med en frukostbuffé ute på altanen. Elva stycken var vi samlade kring bordet, så himla mysigt med stor familj! 
Yoghurt, müsli, smörgåsar, ägg och mycket mer var framdukat och vi satt alla länge och åt. 
 
Jag mixade ihop en smoothie, med inspiration från Josefin Jägers bok Hello Green
Jag tog inget recept direkt därifrån, utan samlade på mig lite ingredienser och inspiration ur boken. 
 
1/2 avokado 
1/2 banan
1/2 päron 
5 jordgubbar 
En näve pumpakärnor 
En matsked kokosflingor 
 
Mixa och ner i frukostskålen. Trots den jordnära färgen smakade det riktigt gott troligtvis kommer det bli mer av dessa lite tjockare smoothies till frukost framöver. 
 


//Bilder från boken// 

Kesokaka

Kategori: Recept

Något enkelt, bra & gott att äta till såväl frukost som mellanmål är kesokaka. 
Min mamma brukar göra den till efterätt och servera varma hallon till, och jag ljuger inte när jag säger att jag utan problem skulle kunna äta en hel form av denna underbara kaka! 

Orginalreceptet jag har hittat innehåller både vetemjöl och socker, dock i väldigt små mängder. 

Kesokaka ( 4 port)

1 burk keso 4 %(250 g)
2 ägg
2 msk vetemjöl
1, 25 dl)(lätt) mjölk
1,5 msk socker
Flytande margarin/smör till formen
Frukt eller bär till serverin

Värm ugnen till 200 grader & grädda i ca. 30 minuter eller tills kakan fått en lätt gyllenbrun färg. 


Vill man undvika mjöl och socker & annat skit som jag helst vill, så kommer ett lite redigerat recept här under:

Kesokaka ( 4 port)

1 burk laktosfri keso (250 g)
2 ägg
2 msk rismjöl
1, 25 dl laktosfri mjölk
1,5 msk honung/agavesyrup
Smält smör till formen
Frukt eller bär till servering

Värm ugnen till 200 grader & grädda tills lätt gyllenbrun färg, ca. 30 minuter. 

Som ni ser har jag bytt ut mjölkprodukterna till laktosfritt, mjölet till rismjöl och sockret till naturlig sötning såsom honung eller agavesyrup. 
Pappa har bikupor hemma, så vi har hemgjord honung. Hur bra som helst! 

Bilden är lånad från http://ringbeata.blogspot.se. 
Hon hade gjort en kesokaka på endast:
 125 gram keso
1 ägg
1 nypa vaniljpulver